• +38521...
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

O Igranima (HR)

Igrane panorama

O Igranima

U samom srcu makarske riviere, 15 km udaljeno od grada Makarske, nalazi se iznimno lijepo srednje dalmatinsko mjesto Igrane.

Govoreći o geografskom položaju Igrana možemo reći da se ono nalazi u jedinstvenom prostoru. Iznad Igrana izdiže se planinski masiv Biokovo, dok se samo mjesto nalazi uz more. Blaga mediteranska klima i vegetacija, te nekoliko velikih šljunčanih plaža predstavljaju preduvjet za boravak turista u iznimno kvalitetnom prirodno-ambijentalnom prostoru. Netaknuta priroda, čisti zrak i more, te mnogo sunčanih dana omogućavaju gostima vrlo ugodan i kvalitetan boravak u Igranima.

Mjesto se nalazi i u vrlo povoljnom prometnom položaju. Udaljenost do grada Makarske iznosi svega 15 km, do Splita 77 km , do Međugorja 80 km, a do Dubrovnika 140 km. U neposrednoj blizini Igrana, na svega 40-tak minuta vožnje brodom nalazi se otok Hvar, dok se do otoka Brača, Korčule i poluotoka Pelješca može doći brodom za 2 do 3 sata, ako se ide direktno iz Igrana. Na nekih 15 minuta vožnje automobilom od Igrana nalazi se mjesto Drvenik koje je trajektima povezano sa otocima Hvarom i Korčulom, dok iz Makarske ide trajekt za otok Brač.

Kapacitete za smještaj sačinjavaju Hotel "Punta", te sobe i apartmani. Privatni smještaj raspolaže sa preko 1000 kreveta. Veći dio privatnog smještaja ja kategoriziran sa 3*. Najveći dio privatnih kuća ima vrlo povoljnu lokaciju, odnosno nalaze se u neposrednoj blizini plaže.

U Igranima možete naći i raznoliku vanpansionsku ponudu; od restorana sa tipičnom dalmatinskom te internacionalnom kuhinjom, caffe barove, slastičarnicu, fast-food, nekoliko trgovina mješoitom robom, suvenirnicu, mjenjačnicu, poštu.etc.

Sportske sadržaje sačinjavaju sportovi na vodi,škola ronjenja, mini golf, stolni tenis.etc.Teniski tereni se nalaze na nekih 4 km od Igrana, u Autokampu "Dole".Svoj boravak ćete obogatiti I joggingom, šetnjama,te vožnjom biciklom u prirodi.

Igrane panorama